Acasă Economie Confirmările Corinei Crețu

Confirmările Corinei Crețu

DISTRIBUIȚI

 149593 – 30012018 – Comisarul european pentru Politici Regionale confirmă pentru Europa FM, că la Bruxelles, se discută despre alocarea fondurilor europene în funcție de respectarea principiilor statului de drept, însă după 2020.
Corina Crețu spune că în acest moment, nici un stat membru nu poate fi pedepsit financiar pentru încălcarea unor principii înscrise în tratul de aderare la Uniunea Europeană.

“Ceea ce se discută la ora actuală și nu este legat neaparat, de România, este introducerea unei condiționalități legate de acordarea de fonduri europene și statul de drept. Dar asta după 2020. La ora actuală, eu nu am nicio prevedere legală prin care să nu acord fonduri europene. De pildă, într-un ziar german, am fost criticată pentru că am aprobat un proiect pentru extinderea metroului din Varșovia, având în vedere derapajele care există în acea țară. Polonia, dacă ar merge la Curtea Europeană de Justiție, ar câștiga”, spune Corina Crețu.

Săptămâna trecută, într-o declarație comună, președintele și primvicepreședintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker  și Frans Timmermans, au făcut un apel  la Parlamentul României “să regândească acțiunile propuse în ceea ce privește modificarea legilor Justiției și a Codurilor penale. ”Comisia avertizează din nou cu privire la pericolul regresării și va analiza în detaliu modificările finale aduse legii Justiției, Codurilor Penale și legilor privind conflictul de interese și corupția pentru a stabili impactul acestora asupra eforturilor de garantare a independenței sistemului judiciar și de combatere a corupției”, a declarat Junker și Timmermans.

Pe de altă parte, comisarul european Corina Crețu spune că în luna martie, Comisia Europeană va decide dacă va presuspenda fondurile europene acordate României cel puțin în ceea ce privește managementul deșeurilor.

Anul trecut, România a obținut o nouă amânare pentru aplicarea taxei pentru depunerea a gunoiului la gropi. Taxa îi obliga pe operatorii de salubritate să prelucreze măcar o parte din gunoiul care acum, este depozitat aproape integral.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.