Acasă Economie Curtea de Arbitraj Comercial Bucureşti

Curtea de Arbitraj Comercial Bucureşti

DISTRIBUIȚI
foto:ccib.ro

 

149605 – 30012018 – După o absenţă de mai multe decenii, Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ bucureşteană îşi reintră în funcțiune, potrivit RRA.

Pentru a veni în sprijinul antrepenorilor, nou reînfiinţata Curte de Arbitraj le va da posibilitatea acestora să apeleze cu mai multă încredere, întrucât – spune preşedintele Curţii de Arbitraj – avantajele sunt multiple.

„Dacă o să vă uitaţi în apusul Europei o să constataţi că majoritatea proceselor comerciale merg la arbitraj, nu merg la instanţele judecătoreşti, iar cele cu caracter internaţional aproape toate merg la arbitrare. La noi, lucrurile stau invers, majoritatea merg la instanţele judecătoreşti de stat şi o minoritate vin la arbitraj. Sper ca acest lucru, în timp, să contribuim şi noi, să convingem comercianţii că arbitrajul e calea cea normală, calea cerească, pe care trebuie să o urmeze şi ei”, a declarat Victor Babiuc, preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Bucureşti.

Curtea de Arbitraj va fi o instituţie fără personalitate juridică, independentă în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, și va avea 45 de membri, mai adaugă Sorin Dimitriu, preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

“Există şi o piaţă a Curţilor de Arbitraj. Curtea noastră se înscrie în competiţia pe această piaţă. Categoric, cei care sunt puternici vor rezista. Noi suntem convinşi, Curtea de Arbitraj Bucureşti va fi câştigătoare. Asistenţa juridică pentru litigiile comerciale erau un serviciu pe care Camera Bucureşti nu-l oferea. Cu alte cuvinte, o firmă care e pe piaţa bucureşteană, dar nu numai, şi în românească şi internaţională, Curtea noastră având abilitate şi pentru internaţional, apelează la Cameră, din momentul înfiinţării firmei, asistarea firmei pe parcursul dezvoltării ei şi, în final, când sigur asta face parte din viaţa unei firme, dificultăţile, contractele comerciale care trebuie soluţionate apelează tot la Camera Bucureşti” mai precizează Sorin Dimitriu.

Sorin Dimitriu mai spune că membrii Curţii de Arbitraj vor soluţiona litigii comerciale din infrastructură, construcţii, finanţarea de proiecte, contracte comerciale, servicii bancare şi pieţe de capital, dar şi achiziţii publice sau asigurări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.