Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti DigiBuc, din nou online

DigiBuc, din nou online

DISTRIBUIȚI

149475 – 19012018 – Biblioteca Digitală a Bucureștilor este din nou online, anunță Primăria Capitalei. În ultimele săptămâni, o echipă de specialiști ai Companiei Municipale pentru Tehnologia Informației au auditat sistemelor hardware și software ale proiectului. În acest moment, a fost restabilită integral starea inițială a site-ului digibuc.ro, care este accesibil gratuit pentru orice persoană interesată.Accesul publicului la conținutul Bibliotecii Digitale a fost restricționat la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut din cauza defectării mai multor servere și a aplicației care gestiona baza de date, în condițiile în care nu exista un contract în vigoare pentru mentenanță a sistemului în parametrii necesari bunei funcționări. La această situație s-a ajuns în urma unor erori de management, prentru care primarul general al Capitalei a cerut verificări.

În perioada imediat următoare, noul manager al Bibliotecii Metropolitane București va dispune toate măsurile necesare pentru achiziția echipamentelor și serviciilor necesare continuării și dezvoltării acestui proiect unic în România.

„Din păcate a fost nevoie de o situație de criză pentru a se descoperi modul defectuos în care era derulat proiectul Bibliotecii Digitale, un proiect în care s-au investit peste 3 milioane de euro și în cadrul căruia au fost scanate până acum peste 10 milioane de pagini de manuscrise și cărți esențiale pentru cultura românească. Mă voi asigura nu numai că astfel de situații nu se vor mai repeta, ci și că vor exista resursele necesare și determinarea pentru dezvoltarea acestui proiect”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu această ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.