Acasă Social Sanatate Medicii de familie sunt nemulțumiți

Medicii de familie sunt nemulțumiți

DISTRIBUIȚI

149230 – 03012018 – Medicii de familie protestează miercuri pentru că sunt nemulţumiţi de faptul că nu sunt suficienţi bani pentru cabinete, iar statul nu face nimic pentru a reduce birocraţia din sistem.

Potrivit sursei citate, cel puţin jumătate dintre ei nu vor semna nicio reţetă compensată sau gratuită. Pacienţii vor putea doar să ceară o consultaţie, dar vor primi doar reţete simple, nu şi trimiteri la specialist.  „În ceea ce priveşte finanţarea, am cerut exact ceea ce au colegii noştri din policlinicile de ambulatoriu integrat, fiind şi noi parte a sistemului public de sănătate. Dar mai ales, am cerut să ne putem face meseria noastră de medici. Pacienţii ştiu foarte bine că suntem îngropaţi în hârtii. Că îi trimitem după hârtii inutile. Că vin după trimiteri inutile. Că sistemele informatice merg mizerabil şi generează imputări şi sancţiuni pentru medici. Că mii de medici au primit sancţiuni şi imputări şi plătesc medicamentele pacienţilor doar pentru că legislaţia este neclară”, a declarat Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie.

„Protocoalele terapeutice au fost transformate într-un pat al lui Procust şi nu putem să le dăm pacienţilor noştri ce au nevoie fără teamă de a ni se imputa reţetele respective”, a acuzat medicul.  Aceasta susţine că situaţia este cunoscută autorităţilor şi că aceleaşi cerinţe le aveau medicii de familie şi la începutul anului trecut.

„Partea de debirocratizare şi de protocoale putea fi rezolvată de mult timp şi nu s-a întâmplat. În 28 decembrie am avut o întâlnire mai serioasă la nivelul Ministerului Sănătăţii şi de-abia atunci au spus că vor începe să iniţieze nişte modificări de legisaltie. Noi plătim sancţiuni şi imputări legate de sistemul informatic care nu fctioneaza de ani de zile. De ani de zile arătăm că legislaţia e proastă şi asta duce la imputări şi nu se întâmplă nimic, iar în 2017 am avut foarte multe încercări de a rezolva această situaţie, am ieşit şi în stradă în 15 noiembrie, tocmai ca să nu afectăm fctionarea cabinetelor”, a mai spus dr. Tănăsescu, conform Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.