Acasă Politic Monica Macovei: Iohannis trebuie să propună un premier

Monica Macovei: Iohannis trebuie să propună un premier

DISTRIBUIȚI

149415 – 16012018 – Președintele Iohannis trebuie să pună punct jocului lui Dragnea și să propună un premier care să susțină anticorupția și care să ceară Parlamentului să respingă modificarea Codurilor penale, dezincriminarea unor infracțiuni sau vreo propunere de grațiere și amnistie.

Dacă PSD, ALDE, UDMR nu vor să formeze guvernul cu un premier anti-criminalitate, atunci trebuie declanșate alegeri anticipate.

Fără un astfel de premier, România devine paradisul criminalității violente, a criminalității organizate (trafic de copii, femei, armament etc), a criminalității economice, cum sunt evaziunea fiscală, frauda, spălarea de bani etc. Infractorii vor dori să-și facă sau să-și conducă infrațiunile transfrontaliere în România, pentru că la noi nu vor mai putea fi urmăriți, interceptați, filmați.

Practic, modificările la Codurile penale ne scot din circuitul anchetelor transfrontaliere. Adică ne scot din Europa și din colaborarea polițienească și judiciară cu oricare altă țară. Dacă în Germania, de exemplu, se declanșează o anchetă de trafic de ființe umane sau de droguri, care trece și prin România, ancheta va fi blocată în România și nu va avansa, pentru că modificările la Codurile penale vor face imposibilă orice anchetă pe teritoriul României”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.