Acasă Politic Noii miniștri din Guvernul Dăncila, stabiliți vineri

Noii miniștri din Guvernul Dăncila, stabiliți vineri

DISTRIBUIȚI

149547 – 25012018 – Birourile permanente ale parlamentului se reunesc in sedinta vineri pentru a stabili calendarul investirii guvernului condus de Viorica Dancila, al treilea al coalitiei PSD-ALDE, de la ora 15.00. La ora 11.00, Comitetul Executiv National al PSD se reuneste pentru a stabili noii ministri din guvernul Viorica Dancila.

Liviu Dragnea anunta ca votul in Parlament se va da luni, pe 29 ianuarie, fiind posibil ca luni dimineata sa aiba loc audierile in comisiile de specialitate, iar dupa-amiaza sa aiba loc votul in plenul reunit. Va fi nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare, intrucat parlamentul este in vacanta pana pe 1 februarie.

Surse din ALDE au precizat ca partidul isi va sustine in continuare cei patru ministri – Gratiela Gavrilescu la mediu, vicepremier, Toma Petcu la Energie, Teodor Melescanu la Externe si Viorel Ilie (Relatia cu Parlamentul), precum si pentru Tudorel Toader la Justitie.

O parte dintre ministrii PSD nu se vor mai regasi in noul cabinet, precum vicepremierul fara portofoliu Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Felix Stroe, sau ministrul Fondurilor Europene Marius Nica – acesta deja anuntandu-si demisia.

Deputatul Catalin Radulescu spunea la sedinta precedenta a conducerii PSD ca „8-9 ministri” vor fi inlocuiti. Structura guvernului va ramane aceeasi, cu 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, plus 2 miniştri delegati. Se vehiculeaza numele Rovanei Plumb ca vicepremier, in locul lui Marcel Ciolacu. Sursa: HotNews

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.