Acasă Externe Agenda Europeana “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”

“Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”

DISTRIBUIȚI

149510 – 23012018 – Parlamentul European invită tinerii din România, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, să se înscrie în competiţia “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”. Competiţia se adresează tinerilor care au realizat proiecte care promovează buna înțelegere între popoarele din diferite țări europene, oferind astfel exemple de cooperare între tineri din statele membre – cum ar fi evenimente pentru tineret, schimburi de experiență între tineri sau proiecte online care au o dimensiune europeană.

O condiţie necesară înscrierii în concurs se referă la perioada de derulare a proiectelor: acestea trebuie să fi fost deja începute şi să aibă termen de finalizare în perioada 1 ianuarie 2017 – 29 ianuarie 2018 sau să fie în curs de desfăşurare.

Termen limită pentru înscrieri este 29 ianuarie 2018. Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 7 500 €, premiul doi de 5 000 €, iar premiul trei de 2 500 €. Premiul include, de asemenea, o invitație oferită celor trei laureați europeni de a vizita Parlamentul European la Bruxelles sau la Strasbourg.

Un reprezentant pentru fiecare dintre cele 28 de proiecte câștigătoare la nivel național este invitat câteva zile la Aachen pentru a participa la o serie de evenimente, inclusiv la ceremonia de decernare a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni, care are loc întotdeauna cu două zile înainte de Înălțare, ziua în care este decernat prestigiosul Premiu Internațional Charlemagne din Aachen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.