Acasă Social Aparare Şeful Statului Major al Apărării la Conferinţa Comitetului Militar al NATO, în...

Şeful Statului Major al Apărării la Conferinţa Comitetului Militar al NATO, în formatul şefilor Apărării

DISTRIBUIȚI

 149405 – 16012018 – Delegaţia Statului Major al Apărării, condusă de generalul Nicolae Ciucă, va participa în zilele de 16 şi 17 ianuarie la Conferinţa Comitetului Militar NATO, în formatul şefilor apărării, ce se va desfăşura la Bruxelles, Belgia.

În cadrul conferinţei vor fi discutate teme militare de actualitate precum: provocările mediului de securitate de pe flancul sudic al NATO şi contribuţia Alianţei la stabilizarea acestuia, căile de urmat privind misiunea Resolute Support din Afganistan, rolul NATO referitor la acordarea de asistenţă în domeniul reformei sectorului de securitate în Irak şi de instruire a forţelor de securitate irakiene, în anul 2018. De asemenea, vor fi dezbătute propunerile privind adaptarea structurii de comandă NATO, formularea de recomandări militare şi armonizarea acestora cu cele politice ale Consiliului Nord-Atlantic.

Comitetul militar se reuneşte de două ori pe an la sediul NATO de la Bruxelles, la nivelul şefilor apărării, pentru a discuta despre operaţiunile şi misiunile NATO, şi pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară bazată pe consens asupra modului în care Alianţa poate răspunde cel mai bine la provocările globale de securitate. O dată pe an se întâlnesc într-o ţară membră a Alianţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.