Acasă Anchete Interne Trei pe loc la ca să devii vameș

Trei pe loc la ca să devii vameș

DISTRIBUIȚI

149482 – 22012018 – S-a încheiat examenul de admitere, sesiunea ianuarie 2018, organizat la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea, în urma căruia au fost admiși un număr de 281 de elevi, 191 de băieţi şi 90 de fete. După probele eliminatorii (vizită medicală şi probă sportivă), au rămas în concurs 822 de candidaţi care au susţinut, la sfârșitul săptămânii, proba scrisa de verificare a cunoştinţelor la limba romana si o limba străina.

Ultimul punctaj pentru a fi declarat admis a fost de 60 de puncte, iar pe timpul derulării examenului nu s-au constatat probleme si nu au fost depuse contestaţii.

Concurenţa a fost ridicată, la proba scrisă fiind aproximativ trei candidaţi pe loc, aspect pozitiv care indică faptul că în cadrul Poliției de Frontieră vor fi pregătiți, până la sfârșitul anului 2018 (cand vor deveni agenți), elevi care deja au un bagaj de cunoștințe ridicat.

În perioada 15 – 21 ianuarie 2018, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea s-a desfăşurat examenul de admitere pentru ocuparea  celor 281 locuri (pentru bărbaţi şi femei) scoase la concurs în sesiunea ianuarie 2018, din care patru au fost destinate cetăţenilor români de etnie romă şi trei altor minorităţi.

Examenul de admitere a constat în mai multe probe, fiecare probă a fost cu caracter eliminatoriu, participarea candidaţilor la următoarea etapă fiind condiţionată de promovarea celei anterioare.

Durata de şcolarizare s-a modificat la un an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul M.A.I. – Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.