Acasă Externe Trump e hotărât să desființeze loteria vizelor

Trump e hotărât să desființeze loteria vizelor

DISTRIBUIȚI

149618 – 31012018 –  Președintele american Donald Trump a anunțat, marți seara, în discursul despre starea națiunii ținut la un an de la preluarea mandatului, că va desființa programul de loterie a vizelor.

Astfel, el a anunțat că în următoarele săptămâni, Camera Reprezentanților și Senatul vor vota un pachet de reformare a sistemului de imigrație, informează Politico.

„Avem patru obiective. Primul este să găsim un cadru elgal generos către cetățenie pentru 1.8 milioane de imigranți ilegali care au fost aduși aici de părinți, la vârste fragede – adică de trei ori mai multe persoane decât în administrația anterioară. Conform planului nostru, cei care îndeplinesc condițiile de muncă și educație și dau dovadă de moralitate vor putea deveni cetățeni cu drepturi depline, într-o perioadă de 12 ani. Un al doilea obiectiv este să ne securizăm granițele: asta înseamnă să construim un mare zid la granița de sud. Planul nostru este să închidem acele portițe exploate de criminalii și teroriștii care intră în țara noastră și să încheiem, în sfârșit, practica oribilă și periculoasă de a-i prinde și mai apoi elibera.

Un al treilea obiectiv este ca Loteria Vizelor să se încheie – un program care acordă, la întâmplare, cărți verzi imigranților, fără să țină cont de pregătire, merite sau siguranța poporului nostru. Este timpul să trecem la un sistem de imigrație bazat pe merit, unul prin care vor fi primiți oamenii cu competențe. Oamenii care vor să muncească, cei care vor contribui la bunăstarea societății. Oameni care ne vor iubi și respecta țara”, a afirmat Donald Trump în discursul susținut în Congres.

Pentru liderul de la Casa Albă, un obiectiv esențial este „protejarea nucleului familiei prin stoparea migrației în lanț.”

         „Prin actualul sistem, care este disfuncțional, un singur imigrant poate aduce în SUA un număr nelimitat de rude mai îndepărtate. Planul nostru este să punem accent pe familia apropiată, limitând condițiile de reîntregire a familiei la soți și la copiii minori. Această reformă vitală nu este necesară doar economiei noastre, dar și siguranței și viitorului Americii. În ultimele săptămâni, a fost posibil ca teroriștii să atace New Yorkul din cauza loteriei vizelor și celor de reîntregire a familiei. Într-o eră a terorismului, aceste programe prezintă riscuri pe care nu le mai permitem. Este timpul să recurgem la reformă. Regulile privind imigrația sunt depășite. Este timpul să aducem sistemul de imigrație în secolul al XXI-lea”, a mai afirmat al 45-lea președinte al Statelor Unite.

Donald Trump a mai afirmat că aceste „compromisuri de mijloc” au scopul de a crea „un sistem de imigrație sigur, modern și legal.”

          „De mai bine de 30 de ani, Washingtonul a tot încercat și eșuat să rezolve această problemă. Congresul trebuie să fie cel care realizează acest lucru”, a mai afirmat el.

50.000 de persoane din țările cu o rată mică a imigrației beneficiază, anual, de programul Loteriei Vizelor, scrie Politico.com.

Vizele sunt distribuite aleatoriu, însă aplicanții trebuie să fi absolvit cel puțin liceul și să aibă cel puțin doi ani de experiență de muncă în ultimii cinci. Acest sistem a adus în SUA persoane cu rolului manageriale, conform unui raport din 2011.

Un studiu din 2013 arată că, prin sistemul de reîntregire a familiei, un imigrant aduce cu el 3,45 membri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.