Acasă Social Administratie A demisionat managerul Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala

A demisionat managerul Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala

DISTRIBUIȚI

149699 – 07022018 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a facut ieri o vizita inopinata la Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-faciala „Dan Theodorescu”, situat pe Calea Plevnei, dupa ce a primit mai multe informatii conform carora ar exista o situatie conflictuala intre managerul spitalului si cadrele didactice si medicale din aceasta unitate medicala. Edilul Capitalei a dezbatut impreuna cu factorii implicati in activitatea medicala si administrativa a spitalului toate problemele cu care se confrunta in acest moment unitatea medicala, unul dintre cele mai stringente neajunsuri fiind lipsa unui spatiu adecvat pentru o functionare optima si eficienta a spitalului, cladirea in care functioneaza in prezent o parte a sectiilor medicale necesitand lucrari de consolidare si reabilitare.

Firea: ”Am dorit sa discut atat cu managerul acestui spital, care are datoria de a crea toate conditiile pentru ca activitatea medicala sa se desfasoare fara sincope, coerent si eficient, cat si cu profesorii care au misiunea nobila de a trata pacientii, dar si de a forma noi cadre medicale, pentru a lua cat mai rapid toate masurile necesare astfel incat acest spital, unitate de elita in sistemul medical din Romania, sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii. Vorbim despre un spital care functioneaza de 70 de ani, unde sunt scoliti anual peste 2.000 de studenti si 1.000 de rezidenti din tara si din strainatate. Avem datoria atat profesionala, cat si morala sa ne implicam astfel incat in acest spital actul medical sa fie asigurat la cele mai inalte standarde, cu atat mai mult cu cat aici sunt tratati zilnic sute de pacienti dintre care foarte multi copii, care nu isi permit sa acceseze servicii stomatologice private. Am dispus constituirea unui grup de lucru care are misiunea de a identifica cat mai rapid un spatiu nou, modern, unde sa fie mutat atat spitalul, cat si ambulatoriul si spatiile destinate Facultatii de Medicina Dentara. Anul acesta, am alocat Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-faciala ‘Dan Theodorescu’ un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, suma care poate creste la rectificarea bugetara, daca este necesar”.

Astfel, o echipa mixta formata din reprezentanti ai Primariei Capitalei, ASSMB si UMF va căuta imobile unde spitalul sa fie relocat, fie ca vorbim de cladiri aflate in proprietatea Municipalitatii, fie de cladiri private care pot fi cumparate sau inchiriate.

In urma intalnirii, managerul spitalului, Tania Radulescu, a decis sa-si dea demisia de onoare, aceasta urmand sa aiba alte responsabilitati in cadrul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale.

Cu o capacitate de 61 de paturi, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-faciala „prof.dr. Dan Theodorescu”, care isi desfsoara activitatea in patru locatii din Bucuresti, are o sectie clinica de chirurgie orala si maxilo-faciala, compatimente ATI, primiri urgente-chirurgie maxilo-faciala, servicii de spitalizare de zi chirurgie orala si maxilo-faciala, cabinete de primire urgente stomatologice (adulti si copii), anatomie patologica, laboratoare de analize medicale, radiologie dentara, tehnica dentara precum si un ambulatoriu de specialitate al spitalului, unde se desfasoara si activitati de invatamant in domenii precum chirurgie orala si maxilo-faciala, implantologie orala, protetica dentara, pedodontie, ododontie, paradontologie, ortodontie si medicina dentara preventiva. In Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-faciala Prof. Dr. Dan Theodorescu se desfasoara activitati de învatamant si cercetare stiintifico-medicala, cat si de educatie medicala continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.