Acasă Anchete Interne Angajați ai Spitalului Penitenciar Rahova, arestați

Angajați ai Spitalului Penitenciar Rahova, arestați

DISTRIBUIȚI
foto:fsnap.ro

149729 – 08022018 – Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arest preventiv pentru patru angajați ai Spitalului Penitenciar Rahova, acuzați de supunere la rele tratamente, lovire și alte violențe, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor. Alți patru au primit arest la domiciliu.

În dosar s-au făcut mai multe percheziții, inclusiv la Spitalul Penitenciar Rahova. Acuzațiile din dosar sunt de supunere la rele tratamente, lovire și alte violențe, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor. În aceeași cauză, a fost pus sub învinuire și directorul unității, fiind cercetat pentru agresarea mai multor deținuți.

Patru persoane au fost arestate preventiv, iar alte patru au fost trimise în arest la domiciliu, în dosarul bătăilor de la Penintenciarul Rahova. Deciziile au fost luate după ce dezvăluiri şocante au ieșit la iveală cu privire la torturile fizice şi psihice la care gardienii îi supuneau pe deținuți. Li s-au scos măselele, au fost bătuţi cu ciocanul sau izbiţi cu capul de zid.

Practicile de tortură la care s-au dedat gardienii din Spitalul Penitenciar Rahova rivalizează cu cele folosite în celebra închisoare Guantamo Bay, din Cuba, după cum arată procurorii care anchetează acest caz.

Cu toate că ancheta a demarat încă din anul 2015, de la plângerea făcută de patru deţinuţi, procurorii susţin că practicile de tortură au continuat şi pe parcursul anchetei, deşi gardienii ştiau că sunt verificaţi. Practicile de tortură s-au înăsprit şi ele. Pe parcursul audierilor, gardienii au încercat să se acopere unul pe altul şi au negat faptele. În total, 19 angajaţi de la Spitalul Penitenciar Rahova, printre care şi directorul unităţii, sunt cercetaţi în dosar. Ei sunt acuzaţi de rele tratamente, loviri, fals sau omisiunea sesizării organelor judiciare. – sursa: Realitatea TV, Cotidianul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.