Acasă Politic Attila Korodi nu crede că șefa DNA va fi revocată din funcție

Attila Korodi nu crede că șefa DNA va fi revocată din funcție

DISTRIBUIȚI

149924 – 21022018 – Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, nu crede că procurorul șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, va fi revocată din funcție, desi, în opinia sa, răspunsurile date instituţional de DNA la scandalurile actuale nu sunt concludente.

Korodi a afirmat la RFI că „există câteva nelămuriri, mai ales privind cazurile din Ploieşti, dar sunt şi alte elemente care arată că în DNA există sau pot să existe anumite metodologii, practici, care nu sunt corecte, dar dacă sunt adevărate sau nu aceste informaţii noi nu putem spune. Singura instituţie care va putea să spună este Inspecţia Judiciară şi CSM-ul. Procuroarea şefă, Laura Codruţa Kovesi, a zis că nu demisionează, a zis că toate elementele aduse în discuţie sunt făcute de oameni care sunt acuzaţi de infracţiuni şi din cauza aceasta nu sunt credibile. Pe de altă parte, preşedintele României a zis că el nu vede la ora actuală argumente să o demită pe procuroarea şefă. Şi atunci suntem în situaţia în care trebuie să punem întrebarea dacă se va schimba ceva. Eu nu cred că se va schimba ceva pe termen scurt. Noi credem că şi cred că procuroarea şefă îşi va duce mandatul până la sfârşit, în anul 2019”.

Are DNA o problemă de credibilitate? „Eu cred că are o problemă de credibilitate, pentru că răspunsurile date instituţional de DNA la scandalurile care la ora actuală există încă nu sunt concludente şi problema care se pune e dacă nu vor apărea şi alte astfel de scandaluri, alte înregistrări, alte lucruri care sunt aduse de diferite persoane în faţa opiniei publice şi dacă nici acelea nu sunt aduse cu argumente sau contraargumente, nu sunt analizate instituţional şi societatea românească nu va primi un răspuns solid, atunci această instituţie DNA va pierde enorm de mult şi va pierde România atunci, probabil”, spune deputatul UDMR.

Ministrul Justiţiei ar urma să prezinte joi la ora 18 raportul de activitate al DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.