Acasă Social Administratie Autobuze turcești pentru aglomerația din București

Autobuze turcești pentru aglomerația din București

DISTRIBUIȚI

149886 – 19022018 – Primaria Capitalei a anuntat castigatorul licitatiei pentru furnizarea celor 400 de autobuze noi: Asocierea Otokar Europe si Otokar Otomotiv. Primarul general al Bucureștilor, Gabriela Firea, a amintit că valoarea contractului este de circa 100 milioane euro, la care se adaugă TVA. Urmeaza o perioada in care rezultatul licitatiei poate fi contestat, potrivit legii.

Otokar Europe si Otokar Otomotiv sunt companii turcesti care fac parte din Koç Holding, cel mai mare conglomerat industrial din Turcia. Koç Holding detine si producatorul de electrocasnice Arctic Gaesti.

Firea spune ca primele autobuze vor fi livrate in aceasta vara. ”Dupa depasirea perioadei legale pentru contestatii vom demara discutii cu castigatorul acestei licitatii astfel incat sa stabilim un grafic de livrare a acestor autobuze cat mai rapid. Noi ne dorim ca in urmatorul an sa vina 300 de autobuze in Bucuresti, prima livrare urmand sa aiba loc in aceasta vara”, a declarat primarul general al Capitalei.

Autobuzele dispun de toate facilitatile necesare pentru un transport public civilizat la standarde europene, spune primarul general. Sunt dotate cu instalatie de aer conditionat, incalzire si ventilatie, au sistem modern de informare a calatorilor, acces facil pentru persoanele cu dizabilitati, dispun de supraveghere video la interior si exterior, computerul de bord asigura integrarea autobuzelor in sistemul inteligent de management al traficului, sistem de taxare modern.

Fondata in 1963, compania Otokar produce autobuze pentru transportul public, autocare, semiremorci, vehicule off-road si vehicule pentru industria de aparare. La licitatie au fost depuse patru oferte: Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz Romania SRL și Otokar Europe.

Initial, contractul a fost estimat la circa 510,5 milioane de lei, fara TVA, pentru o perioda de patru ani si vizeaza achizitia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori, precum si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.