Acasă Opinii/Analize Bloomberg: România se îndreaptă în direcția greșită

Bloomberg: România se îndreaptă în direcția greșită

DISTRIBUIȚI

149859 – 16022018 – România se numără printre ţările cu „cele mai nefericite economii”, se afirmă într-o analiză realizată  de publicaţia americană Bloomberg. Potrivit acestora, ţara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită din punct de vedere economic.

Topul „celor mai nefericite economii” a fost realizat pe baza prognozelor privind inflaţia şi evoluţia pieţei muncii. Primele ţări în acest clasament sunt Venezuela, ţară care se confruntă cu hiperinflaţie, şi Africa de Sud. Argentina, Egiptul, Grecia, Turcia, Ucraina, Spania, Brazilia, Arabia Saudită și Serbia completează Top 10.

Agenţia Bloomberg a inclus şi ţara noastră în acest clasament, argumentând că România „se îndreaptă într-o direcţie greşită”. Potrivit acestora, România este acum pe locul 34, urcând 16 poziţii în acest clasament. Jurnaliştii americani atrag atenţia asupra creşterii inflaţiei la 3,3%, precum şi asupra încercărilor Băncii Naţionale de a tempera fenomenul prin majorări succesive ale ratei dobânzii de politică monetară.

BNR a crescut recent prognoza de inflație pentru acest an, estimând un vârf de până la 5% în prima parte a anului și un final la 3,5%, cu 0,3 puncte procentuale peste prognoza anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.