Acasă Externe Bulgaria: Cod galben de precipitații

Bulgaria: Cod galben de precipitații

DISTRIBUIȚI
viscol2

 149756 – 12022018 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în data de 12 februarie 2018, 22 de regiuni vor fi afectate de precipitații sub formă de ninsoare și ploaie, însoțite de vânt puternic. În acest sens, au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică:

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare și vânt puternic, în regiunile: Montana, Vrața, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Varna, Dobrici, Pazardjik, Plovdiv, Haskovo, Kârdjali și Smolian. În aceste regiuni vor cădea cantități de precipitații sub formă de ninsoare. Valorile atinse vor fi de 15-30 l/m2 , fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 10-15 m/sec., cu rafale de până la 20 m/sec. Condițiile meteorologice vor fi prielnice formării poleiului și troienelor de zăpadă;

Cod galben de precipitații sub formă de ninsoare, în regiunile: Sofia, Sofia-Regiune, Pernik și Kjustendil. Condițiile meteorologice vor fi prielnice formării unui strat de zăpadă de 10 cm, precum și a poleiului;

Cod galben de precipitații sub formă de ploaie în Burgas, unde vor cădea precipitații în cantități cuprinse între 20-30 l/m2, pe alocuri putând fi înregistrate și valori mai mari.

Se recomandă să se urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulației rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.