Acasă Politic Ce mai rămâne în picioare după bătălia finală?

Ce mai rămâne în picioare după bătălia finală?

DISTRIBUIȚI

 145037 – 28022018 – Deputatul Dumitru Oprea, îşi exprimă convingerea că, prin recentele acţiuni, coaliţia PSD-ALDE demonstrează că este gata să meargă până la capăt pentru a întoarce România în „epoca de aur“ a lui Adrian Năstase.Într-o declarație politică, parlamentarul ieşean consideră că solicitarea ministrului Justiţiei de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, are drept scop final lipsirea Justiţiei de independenţă, „singura garanţie că se vor bucura de «fructele» fărădelegilor făcute fără ca cineva să îi mai întrebe de lege sau să răspundă în fața justiției“.

„Prin acţiunile recente ale Ministrului Justiţiei, coaliția PSD-ALDE ne-a confirmat că, de această dată, este gata să meargă până la capăt în acţiunea sa de a întoarce România în «epoca de aur» a lui Adrian Năstase. Pentru liderii actualei coaliţii de guvernământ, această dorință reprezintă singura garanţie că se vor bucura de «fructele» fărădelegilor făcute fără ca cineva să îi mai întrebe de lege sau să răspundă în fața justiției. Este o decizie pe care au luat-o demult, dar amânată şi ascunsă sub idealurile «programului de guvernare». Din punctul de vedere al liderilor coaliției, vremea «păstrării aparenţelor» a trecut şi e timpul acţiunii. În Anul Centenar, strategiile actualei puteri par să fie făcute mai degrabă cu trecutul decât cu viitorul. Semnalele Comisiei Europene sunt fără echivoc. Riscăm să deraiem cu totul de la principiile statului de drept şi, dincolo de tot zgomotul de fond, se descoperă adevărul gol: a început tăvălugul celor aflați în vizorul legii împotriva unei societăţi care îşi caută normalitatea” transmite deputatul.

Acesta este de părere că în urma atacurilor directe ale coaliției PSD-ALDE la independenţa sistemului de justiţie, societatea va rămâne, pentru mult timp, extrem de polarizată, iar efectele acestei bătălii, care atinge acum punctul culminant, le vom resimţi mulţi ani de acum înainte. Şi în loc să oferim sistemului de justiţie răgazul de a-şi corecta inerentele probleme, îl plasăm în rolul cetăţii asediate. Atunci când e război, apar foarte repede şi victimele.

“Poate cea mai mare victimă a acesteia este românul simplu, care şi-a imaginat că poate trăi o viaţă aşezată, prosperă, în care să fie respectat. Românul care, racordat la o societate globală, îşi poate face un rost acasă, fără să mai depindă de sisteme de relaţii, de pile, de micile şpăgi date la plic.

Ingredientele unei vieţi normale, de tip european, înseamnă servicii sociale decente, taxe rezonabile, un sistem de justiţie echitabil, libertate de expresie. Coaliția PSD-ALDE eşuează la toate capitolele: serviciile publice continuă să fie gripate de noua nomenclatură de partid, fiscalitatea devine, pe zi ce trece, tot mai aberantă, războiul împotriva independenţei justiţiei este total şi se doreşte subjugarea ei şi trecerea în subordinea CEx-ului PSD, libertatea de expresie începe să fie catalogată drept «defăimare», iar legislaţia privind activitatea ONG-urilor ajunge o glumă proastă. Partidul lucrează! Dar nu pentru cetăţeanul român, ci pentru el însuşi!“ conchide deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.