Acasă Uncategorized Comisarul Corina Crețu participă la Forumul Urban Mondial al ONU din Malaezia

Comisarul Corina Crețu participă la Forumul Urban Mondial al ONU din Malaezia

DISTRIBUIȚI

149700 – 07022018 – În perioada 7 – 13 februarie, comisarul pentru politică regională Corina Crețu, responsabil pentru politica urbană a Uniunii Europene, se va afla la Kuala Lumpur, Malaezia, pentru a participa la cel de-al 9-lea Forum Urban Mondial. Acesta reprezintă principala reuniune la nivel mondial pe teme urbane, locul de întâlnire pentru decidenții politici, reprezentanți ai autorităților locale, ONG-uri și experți în domeniul dezvoltării urbane durabile, fiind astfel un eveniment unic în paleta activităților ONU.

La 15 luni de la lansarea noii Agende urbane, la cea de a-III-a conferință ONU privind Habitatul, care a avut loc în Ecuador, forumul se va concentra pe punerea în practică a fișei de parcurs din domeniul urban la nivel global, în vederea realizării obiectivelor Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Comisarul Crețu va reprezenta Uniunea Europeană în sesiunea de deschidere a Forumului, unde va prezenta progresele înregistrate în ceea ce privește cele trei angajamente voluntare luate de UE și partenerii săi în cadrul noii Agende urbane. Totodată, înaltul oficial european se va întâlni cu miniștri și oficiali ce răspund de tematica urbană din SUA, Malaezia, Japonia și India, precum și cu o serie de reprezentanți ONU.

”Orașele reprezintă motoare de creștere și inovare și, în același timp, locul în care se regăsesc cele mai presante provocări:  sărăcie, marginalizare, poluarea aerului. UE, prin intermediul dimensiunii urbane a politicii de coeziune, precum și al propriei Agende urbane, este pregătită să deschidă drumul unei dezvoltări urbane durabile pe întregul glob”, a declarat Corina Crețu înainte de participarea la Forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.