Acasă Externe Consulul român de la Bălţi acuzat de partizanat şi de corupere politică

Consulul român de la Bălţi acuzat de partizanat şi de corupere politică

DISTRIBUIȚI
foto:ziaruldeiasi.ro

MAE roman reacționează – 149959 – 23022018 – Preşedinţia Republicii Moldova le va cere instituţiilor de la Chişinău să investigheze activitatea consulului României la Bălţi pe care îl acuză de partizanat şi de corupere politică a aleşilor locali din nordul Republicii Moldova.

Preşedinţia de la Chişinău ar fi primit mai multe informaţii potrivit cărora consulul României la Bălţi, Mihai Baciu, ar fi corupt aleşi locali din nordul Republicii Moldova pentru a-i determina să semneze declaraţii unioniste, a scris pe o reţea de socializare consilierul juridic al preşedinţiei, Maxim Lebedinschi.

Mai mult, acesta susţine că Mihai Baciu ar fi promovat şi un partid politic din Republica Moldova. Maxim Lebedinschi a anunţat că preşedinţia va solicita guvernului şi serviciului de informaţii şi securitate să investigheze activitatea diplomatului român. Anunţul vine în contextul în care în ultimele câteva săptămâni peste 40 de administraţii locale din Republica Moldova au semnat declaraţii simbolice de unire cu România, marcând astfel Centenarul Unirii.

Igor Dodon a criticat aceste decizii, după care mai multe localităţi au adoptat declaraţii de susţinere a statalităţii moldoveneşti. Cunoscut pentru retorica sa filorusă, Igor Dodon a criticat şi anterior România pentru că ar încerca să intervină în afacerile interne ale Republicii Moldova.

El insistă şi pentru interzicerea organizaţiilor şi manifestaţiilor unioniste în Republica Moldova, în timp ce majoritatea parlamentară şi Guvernul de la Chişinău se declară pentru integrarea europeană şi au relaţii mai reci cu Moscova, anunță Romania-actualitati.ro

Potrivit Deschide.md Ministerul Afacerilor Externe al României susține că informațiile din spațiul public privind activitatea consulului României la Bălți, Mihai Baciu, ”se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale locale” și se observă ”intensificarea în anumite cercuri politice din Republica Moldova a retoricii îndreptate împotriva României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.