Acasă Economie Contrabandiștii, tupeu maxim

Contrabandiștii, tupeu maxim

DISTRIBUIȚI

149676 – 05022018 – Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele zile, la frontiera verde, pe comunicații și în PTF, peste 14.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

În data de 2 februarie a.c., în jurul orei 21.00, la nivelul STPF Satu Mare s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a oprit pentru control, pe comunicația Lazuri – Botiz, jud. Satu Mare, un autoturism marca Mercedes, condus de Cristian F., în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă în bancheta din spate a mașinii, cantitatea de 120 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, pentru care bărbatul nu a putut prezenta niciun document de proveniență. Țigările au fost confiscate, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

La 4 februarie, în jurul orei 13.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Viorel I., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, călătorind cu un autoturism marca Volkswagen. Existând suspiciuni că persoana în cauză transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, echipa mixtă a descoperit, ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portierele mașinii, cantitatea de 470 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 635 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În aceeași zi, în jurul orei 19.50, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, Rodica C., de cetățenie română, în vârstă de 60 de ani, călătorind cu un autoturism marca Volkswagen. În baza unei analize de risc, echipa de control a efectuat o verificare amănunțită asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă pe corp și în bagajele personale, cantitatea de 70 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 100 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

La 5 februarie, în jurul orei 2.20, polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au observat trei persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării colete voluminoase. S-a acționat pentru reținerea bărbaților, iar la observarea polițiștilor de frontieră aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene de spre eveniment, iar în zonă au fost descoperite 6 colete care conțineau cantitatea de 4.350 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de aproximativ 51.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Două ore mai târziu, polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Vicovu de Sus, au descoperit în apropierea frontierei de stat mai multe colete cu țigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.470 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 111.000 lei. Și în acest caz se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.