Acasă Politic Dumitru Oprea: „Guvernanţii vând pielea «tigrului Europei», în vreme ce economia lumii...

Dumitru Oprea: „Guvernanţii vând pielea «tigrului Europei», în vreme ce economia lumii dă semne de reaşezare“

DISTRIBUIȚI

149787 – 13022018 – Deputatul Dumitru Oprea condamnă, într-o declarație politică, lipsa de reacție a Guvernului României și a liderilor coaliției PSD-ALDE privind semenele unei potenţiale noi crize economice. În contextul în care pieţele financiare internaţionale continuă să înregistreze căderi şi să producă efecte în economia mondială, actuala putere a sacrificat, de dragul populismului, momentele favorabile de creştere economică, create de guvernările anterioare.

     „Coaliția PSD-ALDE nu a valorificat momentele favorabile de creștere economică create de guvernările anterioare. Le-au sacrificat de dragul populismului şi a măsurilor fiscale aberante, menite să acopere dezechilibrele create de interesele personale sau de grup ale artizanilor celebrului program de guvernare PSD-ALDE. 

  Pieţele financiare internaţionale continuă să producă efecte în economia mondială, prin căderi care nu și-au găsit încă explicația. Nici o criză mondială nu seamănă cu alta. În astfel de condiții, în afară de mediul privat, specialiştii BNR, consultanţii fiscali şi analiştii economici, nimeni din executiv sau de la putere nu este îngrijorat de consecinţele unui nou val de recesiune economică. Când spunem nimeni, ne referim, mai precis, la Ministrul de Finanţe, Eugen-Orlando Teodorovici, intrat într-o spirală a derutei fiscale.

   Cândva un mare critic al trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, noul Teodorovici, din era Dragnea, a reuşit să-şi dea jos masca de profesionist şi să pună umărul la izbirea economică a României de zidul numit criză” afirmă Dumitru Oprea în declarație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.