Acasă Externe Agenda Europeana Monica Macovei conduce Delegaţia Parlamentului European la Comitetul parlamentar de stabilizare si...

Monica Macovei conduce Delegaţia Parlamentului European la Comitetul parlamentar de stabilizare si cooperare PE-Albania

DISTRIBUIȚI

149765 – 12022018 – Europarlamentarul Monica Macovei, președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul parlamentar de stabilizare și cooperare PE-Albania, participă la Tirana la cea de-a 12-a reuniune a Comitetului, în perioada 12 – 13 februarie 2018.

Delegația va avea întâlniri cu președintele și cu prim-ministrul Albaniei, cu parlamentari si politicieni din arcul guvernamental și din opoziție, cu politicieni din partide neparlamentare, precum și cu reprezentanți ai societății civile, ai fundațiilor și cu jurnaliști din Albania. Întâlnirea Comitetul parlamentar de stabilizare și cooperare PE – Albania va fi moderată de Monica Macovei și de Taulant Balla, președinte al delegației Parlamentului Albaniei.

Se vor discuta, între altele, starea justiției, mai ales procesul în curs prin care se verifică, se renumesc sau se resping magistrații și judecătorii Curții Constituționale, lupta împotriva corupției și a crimei organizate, modificarea legilor electorale pe baza recomandărilor OSCE, situația politică, drepturile omului și ale minorităților și se va evalua progresul făcut în aceste domenii.

Lucrările Comitetului parlamentar de stabilizare și cooperare PE – Albania vor fi urmate de o conferință de presă. “Sperăm că la finalul misiunii de lucru din Tirana a Comitetului de stabilizare și cooperare PE-Albania vom adopta recomandări către instituțiile UE și autoritățile din Albania pentru beneficiul poporului albanez care și-a exprimat în repetate rânduri suportul pentru drumul european al Albaniei”, a declarat Monica Macovei la începutul misiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.