Acasă Anchete Interne Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

149857 – 16022018 – Polițiștii din Olt au efectuat 5 percheziții în județele Olt și Dâmbovița, la sediile unor firme și la domiciliile unor  persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 4.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere.

Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

În fapt, administratorii unei firme din județul Olt, sunt bănuiți că, în perioada 2012- 2014, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de animalii vii de la mai multe societăți comerciale, de tip fantomă. Scopul final fiind acela de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, prin sustragerea de la plata impozitului pe profit și a TVA. Plățile între firme ar fi fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată ar fi fost tranzacționate ulterior. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 3.964.989 lei.

De asemenea, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi  conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat polițiști de la inspectoratele de poliție județene Olt și Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.