Acasă Politic PNL: Când vom avea un fisc competent?

PNL: Când vom avea un fisc competent?

DISTRIBUIȚI

149682 – 06022018 – Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Finanţelor, Eugen-Orlando Teodorovici, să răspundă la trei întrebări-cheie privind domeniul fiscal, la începutul mandatului său.

Începutul anului 2018 ne-a găsit în toiul unui scandal uriaş legat de depunerea Formularului 600. Românii care obţin venituri din activităţi independente se află în situaţia de a nu beneficia de nici un fel de previzibilitate în privinţa impozitelor şi contribuţiilor sociale datorate la bugetul de stat.

”Statul român, prin ANAF, continuă să se comporte ca un agent al «foncierii», în loc să intre în rând cu lumea modernă. O lume în care fiscul deţine baze de date integrate şi în care cetăţenii nu sunt obligaţi să participe la «recensăminte» efectuate la sediul ANAF, doar pentru că nu se ştie cine şi cât impozit are de plătit statului”, afirmă parlamentarul.

În acest context, cele trei întrebări adresate ministrului de Finanțe, în mod oficial, de Dumitru Oprea sunt:

  1. În ciuda cheltuirii unor sume uriaşe pentru aplicațiile și platformele informatice de la ANAF, de ce, nici în anul 2018, cetăţenii nu pot beneficia de servicii civilizate şi nu sunt lipsiţi de obligaţia de a lua cu asalt ghişeele fiscului?
  2. Când va începe ANAF lupta adevărată cu marea evaziune fiscală din România?
  3. Pot fi prezentate măcar trei argumente reale pentru care se consideră un succes răsunător trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.