Acasă Economie Politica de Mediu: România a făcut progrese, dar…

Politica de Mediu: România a făcut progrese, dar…

DISTRIBUIȚI
foto: facebook

149956 – 23022018 – Conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP) s-a întâlnit ieri cu delegația Comisiei Europene condusă de comisarul european pentru Mediu, Afaceri Maritime și Pescuit, Karmenu Vella.

Subiectele abordate pe parcursul întâlnirii au făcut referire la aspecte legate de politica de mediu în legătură cu calitatea vieții, făcând referire la directiva privind epurarea apelor uzate urbane și la noua propunere de directivă privind apa potabilă. Karmenu Vella a precizat că România a făcut progrese în legătură cu conformarea la aceste directive, însă întotdeauna este loc pentru îmbunătățiri și, în acest sens, a mulțumit ministrului Ioan Deneș pentru respectarea termenelor în ceea ce privește transmiterea datelor solicitate de către Comisia Europeană. De asemenea, a subliniat necesitatea unui plan robust de implementare care trebuie să fie pus în practică. Ministrul roman a înstiințat delegația Comisiei Europene de faptul că autoritățile Române sunt conștiente de necesitatea conformării, iar Ministerul Apelor și Pădurilor ”dorește reactualizarea planului de implementare pentru această directivă care să ia în considerare situația dotării cu sisteme de canalizare și epurare a apelor uzate ale aglomerărilor peste 2.000 de locuitori echivalenți, existente la sfârșitul anului 2017, și resursele financiare disponibile, în paralel cu demersurile pentru dezvoltarea infrastructurii”.

În legătură cu noua propunere de directivă privind apa potabilă, ministrul a susținut că “pentru România asigurarea apei potabile pentru populație reprezintă o preocupare majoră demonstrată atât de alocările din fondurile europene, cât și de investițiile realizate de la bugetul de stat și din bugetele locale”, menționând că MAP dorește continuarea discuțiilor cu reprezentanții Comisiei, astfel încât aceștia să aibă  în permanență informații actualizate privind progresele realizate de către România.

În ceea ce privește implementarea Regulamentului UE de stabilire a obligațiilor ce revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, comisarul Vella a transmis asigurarea disponibilității Comisiei de a sprijinii România precizând aprecierea față de eforturile depuse de către România pentru ajustarea legislației naționale în vederea conformării la cea europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.