Acasă Politic Program de bune practici în administrația locală între România și Republica Moldova

Program de bune practici în administrația locală între România și Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

149997 – 26022018 –Asociația Orașelor din România organizează în perioada 25-27 februarie 2018, la Tg. Ocna, Consiliul Director al AOR.

La ședința prezidată de  Madalin Ady Teodosescu, președintele AOR și primar al orașului Balș, participă a ca invitat special Natalia Elena Intotero, Ministrul Romanilor de Pretutindeni, alături de partenerii din CALM—Congresul Aleșilor Locali din Republica Moldova

Pe lângă agenda internă a asociației, se demarează un amplu program de revitalizare a relațiilor internaționale ale organizației, astfel ca la reuniune participa reprezentanți ai CALM—Congresul Aleșilor Locali și primari din Republica Moldova. Cu sprijinul acestora se realizează un program de bune practici în administrația locală și este semnat un acord de parteneriat intre AOR și CALM.

‘Relațiile dintre România și Republica Moldova trebuie să treacă granițele, fizice sau virtuale, să uite de geo-politică, de interese meschine, iar Anul Centenarului Marii Unirii este un prilej potrivit și special pentru a ne uni și noi’, a declarat Madalin Ady Teodosescu, președintele Asociației Orașelor din România.

‘Îmi doresc să îi considerăm la fel de importanți pe toți romanii noștri, fie că vorbim de cei care trăiesc în comunitățile istorice, fie din diaspora. Relațiile noastre cu Republica Moldova stau sub auspiciile bilaterale, într-un proces continuu de colaborare’, a subliniat Natalia Elena Intotero, ministrul Romanilor de Pretutindeni.

Începând de miercuri, 28 februarie, și până vineri, 2 martie, primarii din Republica Moldova vor merge în vizită la primarii din orașele din România care s-au înscris în proiect, pentru a vedea cum funcționează administrația locală. Pe baza principiului reciprocității, același lucru se va întâmpla și când primarii din România vor merge la partenerii din Republica Moldova. La program participa, din România, orașele Balș, Odobești, Cugir, Seini, Sacueni, Tg. Ocna, Filiași, Tășnad, Geoagiu Bai, Drăgănești Olt și Bucecea, iar din Republica Moldova—Florești, Cricova, Bucovăț, Edineț, Fălești, Cimislia, Costești, Căinări, Anenii Noi, Causeni și Glodeni.

La reuniune se dezbat, în cadrul unor ateliere de lucru speciale, completările privind modificarea Codului Administrației Locale și Codului Finanțelor Publice, cu participarea reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și a Ministerului Finanțelor Publice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.