Acasă Economie Țigări de contrabandă descoperite în trenul Chișinău – București

Țigări de contrabandă descoperite în trenul Chișinău – București

DISTRIBUIȚI

 149728 – 08022018 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit în trenul accelerat care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti, ascunse şi nedeclarate, în locuri special amenajate în instalaţia de aer condiţionat, peste 63.400 ţigarete cu timbru de acciză.

La 7 februarie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi- feroviar, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, pe timpul căreia au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vagoanelor trenului accelerat 401, care circulă pe relaţia Chişinău – Bucureşti. Echipa comună de control a descoperit în două vagoane, în locuri special amenajate în instalaţia de aer condiţionat, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 63.420 de ţigarete de contrabandă de diferite mărci. Poliţiştii de frontieră au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, faptul că ţigaretele aparţin însoţitorilor celor două vagoane controlate, Dorin R., Timofti S., Oleg P. şi Iulia B., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârsta de 42 de ani, respectiv, 60 de ani.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 44.292 lei, în vederea confiscării, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.