Acasă Politic Zece ani de la semnarea ”Declarației comune privind instituirea unui Parteneriat strategic...

Zece ani de la semnarea ”Declarației comune privind instituirea unui Parteneriat strategic între Franța și România”

DISTRIBUIȚI

149652 – 02022018 – Secretarul de Stat pentru relații interinstituționale, Andreea Păstârnac, i-a primit, la 1 februarie 2018,  la sediul Ministerului Afacerilor Externe, pe Jean-Jacques Garnier și Andrei Țărnea, comisari generali pentru Sezonul România-Franța, alături de membri ai echipelor de organizare și reprezentanți ai Institutului Francez din România.

Întrevederea a oferit prilejul unui schimb aplicat privind stadiul actual al pregătirilor și etapele care urmează a fi parcurse în perspectiva celui de-al treilea Comitet Mixt de Organizare, programat la București în prima jumătate a lunii martie.

Păstârnac a reiterat angajamentul politico-diplomatic al părții române față de acest proiect comun de anvergură care va debuta în Franța într-un moment de o importanță deosebită pentru țara noastră, Centenarul Marii Uniri. În context, a exprimat convingerea că Sezonul România-Franța va reprezenta un prilej în plus pentru a evidenția diversitatea relației bilaterale și angajamentul comun pentru consolidarea parteneriatului strategic, la 10 ani de la semnarea ”Declarației comune privind instituirea unui Parteneriat strategic între Franța și România”.

În final, demnitarul român a mulțumit celor doi comisari și echipelor pe care aceștia le coordonează pentru eforturile susținute și profesionalismul dovedit în demersurile de pregătire a Sezonului, reafirmând preocuparea constantă a Ministerului Afacerilor Externe pentru organizarea și derularea, în cele mai bune condiții, a proiectului.

Având în vedere relațiile privilegiate dintre România și Franța, cu ocazia vizitei oficiale în Franța a Președintelui României (10 februarie 2015), a fost convenită realizarea unui proiect bilateral sub forma unui Sezon România-Franța. Proiectul, programat pentru perioada 1 decembrie 2018-14 iulie 2019, are drept obiectiv punerea în valoare a imaginii celor două țări.

Evenimentele derulate cu această ocazie, în Franța și în România, vor acoperi o gamă largă de domenii ale cooperării bilaterale, punând accentul, în egală măsură, pe cultură și creație contemporană, dar și pe domeniile educațional și universitar, științific, ecologic, economic, militar, comemorativ, digital, sportiv, gastronomic și turistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.