Acasă Social Administratie ”Ziua Siguranţei pe Internet”

”Ziua Siguranţei pe Internet”

DISTRIBUIȚI

149680 – 06022018 – Ajunsă la ediţia a 15-a, „Ziua Siguranţei pe Internet” este marcată în peste o sută de ţări din întreaga lume, cu sprijinul Uniunii Europene. Peste tot au loc acţiuni de informare şi conştientizare, cu scopul de a promova utilizarea într-un mod mai sigur şi mai responsabil a tehnologiei online.

Astfel de acţiuni au loc şi în unele localităţi din ţara noastră. La Bistriţa, de exemplu, se desfăşoară atelierul „Fii promotor al siguranței digitale în şcoala ta!|”, iar în Vâlcea, cunoscut drept judeţul hackerilor, poliţiştii organizează o nouă campanie de informare în şcoli.

Orașe precum Drăgășani sau Râmnicu Vâlcea încă sunt recunoscute în întreaga lume pentru hackeri.

Zeci de tineri reușesc să fraudeze diferite persoane sau companii pe internet și să dețină, în scurt timp, mașini foarte scumpe sau alte bunuri, deși nu au niciun venit în mod oficial.

Autoritățile specializate ale statului, însă, intervin în permanență la destructurarea unor asemenea rețele coordonate de persoane din județul Vâlcea.

Și în timp ce anumiți clienți încă pică în plasa acestor hackeri, adolescenții sunt și ei vulnerabili pe internet.

Acest lucru se petrece în ciuda campaniilor de informare desfășurate de către polițiștii vâlceni, în cadrul unităților de învățământ. – sursa: Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.