Acasă Politic Atenție la neatenție

Atenție la neatenție

DISTRIBUIȚI

145314 – 16032018 – Parlamentarii majorității PSD&ALDE au adoptat miercuri, 14 martie, un proiect de lege prin care angajații și angajatorii vor primi amenzi de 10.000 de lei dacă nu au contractul tipărit sau în format electronic asupra lor, în momentul în care va veni un control realizat de inspectorii de muncă, atrage atenția deputatul Pavel Popescu, membru al Comisiei  pentru muncă şi protecţie socială, a Camerei Deputaților.

”Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 53/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii. Parlamentarii liberali au votat împotriva adoptării, pentru că există prevederi absurde. Practic, fiecare angajat va trebui să aibă, în timpul orelor de muncă,  o copie tipărită sau pe suport electronic a contractului de muncă pentru că altfel va fi amendat cu suma de 10.000 de lei, ”fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei”.  Valoarea amenzilor este foarte mare, de aceea, ca parlamentar liberal și membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, am încercat să le explic asta colegilor parlamentari. Nu și-au pus această problemă, nu le pasă de cetățeni. Doar nu dau bani din buzunarul lor. Nu așa se poate eradica munca la negru. Cei de la PSD&ALDE au dat iar dovadă de lipsă de viziune și de soluții reale și eficiente”, a declarat deputatul.

Parlamentarul Pavel Popescu crede totuși că această lege poate fi ”reparată”.

”Dacă le pasă de mediul de afaceri, parlamentarii PSD&ALDE pot introduce în legea prevenirii, pe care au adoptat-o în data de 17 ianuarie 2018, o normă care să precizeze clar că angajați cu forme legale să poată fi iertați pentru prima abatere, în cazul în care nu au contractul de muncă asupra lor: tipărit sau în format electronic”, a precizat deputatul Pavel Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.