Acasă Social Educatie Camera de Comerț Româno-Germană cere dezvoltarea învățământului profesional și tehnic

Camera de Comerț Româno-Germană cere dezvoltarea învățământului profesional și tehnic

DISTRIBUIȚI

 145552 – 29032018 – Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a avut o întrevedere cu reprezentanții AHK România, miercuri, 28 martie, în cadrul căreia au fost dezbătute posibilele măsuri necesare pentru a răspunde nevoii de forță de muncă calificată a companiilor reprezentate de Camera de Comerț Româno-Germană.

S-a analizat posibilitatea ca formarea inițială a cadrelor didactice care predau în învățământul profesional și tehnic, inclusiv dual, să fie realizată în mod continuu pentru adaptarea noțiunilor teoretice la programele de practică derulate de operatorii economici.

Ministrul și-a exprimat interesul de a încuraja viitoarea dezvoltare a unui program de master didactic ce poate îmbunătăți formarea profesorilor din sistem.

Reprezentanții AHK România au propus constituirea, prin ordin al ministrului Educației Naționale, a două grupuri de lucru, în vederea dezvoltării învățământului profesional și tehnic, în special dual, și înființării unor programe de formare la nivel universitar, în parteneriat cu mediul economic.

De asemenea, s-a propus creșterea numărului de ore de instruire practică la liceele tehnologice care oferă certificat de calificare de nivel IV, la absolvire, conform Cadrului Național al Calificărilor, și în care numărul de ore de pregătire practică este inferior celui pe care-l au elevii care finalizează învățământul profesional și obțin certificat de calificare de nivel III.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, și-a exprimat disponibilitatea și deschiderea spre un dialog permanent cu reprezentanții mediului privat, astfel încât să fie asigurate premisele corelării cerințelor companiilor cu programele de formare pentru cadrele didactice sau pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.