Acasă Politic Casele de cultură ale studenților vor putea înființa centre de tineret

Casele de cultură ale studenților vor putea înființa centre de tineret

DISTRIBUIȚI

 145522 – 28032018 – Marți, 27 martie 2018, deputatul PSD Gabriela Podașcă, împreună cu 42 de parlamentari, a inițiat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 333/2006 privind înfiinţarea centrelor de informare şi consiliere pentru tineri, prin care casele de cultura ale studenților vor putea înființa centre de tineret.

Legea nr. 333/2006 a fost creată în anul 2006 pentru a răspunde nevoilor de informare și consiliere ale tinerilor, responsabil de implementarea acesteia fiind Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), prin direcțiile județene pentru sport și tineret din teritoriu.

Din datele MTS, în anul 2017, un număr de aproximativ 80.000 de tineri au beneficiat de activitățile organizate, un număr redus raportat la totalul populației tinere, cu atât mai mult cu cât din cercetările realizate – Barometrul de opinie publică Tineret 2016 – reiese că  tinerii consideră prioritare consilierea în carieră (55.4%) și informarea (55.2%) ca activități ce ar trebui desfăşurate de aceste centre.

“Prin modificările propuse, MTS are posibilitatea dezvoltării rețelei de centre și la nivelul Caselor de Cultură ale Studenților, instituții care își manifestă disponibilitatea în acest sens alocând bugete pe proiecte ce vizează activități de informare și consiliere, precum și activități de educație nonformală, dar care nu aveau cadrul legal pentru a face acest lucru.

Astfel, tinerii vor beneficia de informare și consiliere într-un context profesionist, dedicat special lor. În plus, vor putea participa la o serie de activități diversificate de învățare nonformală și orientare în carieră care să contribuie la dezvoltarea lor personală și profesională”, a declarat Gabriela Podașcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.