Acasă Anchete Cercetat pentru promovarea doctrinelor Daesh

Cercetat pentru promovarea doctrinelor Daesh

DISTRIBUIȚI

145574 – 29032018 – Polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală, cu sprijinul S.R.I., cercetează un bărbat care ar fi promovat în mediul virtual, în mod sistematic, doctrine specifice organizației teroriste Daesh, cu scopul de a convinge și atrage noi adepți.

La 29 martie a.c., polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală, cu sprijinul S.R.I., au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat, de 30 de ani, bănuit că ar fi desfășurat activități ilicite circumscrise faptelor de terorism. Acțiunea s-a realizat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cel în cauză ar fi promovat în mediul virtual, în mod sistematic, idei, concepții și doctrine specifice organizației teroriste Daesh, cu scopul de a convinge și atrage noi adepți.

De asemenea, acesta ar fi accesat site-uri și forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat și distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un conținut extrem de violent și ar fi elogiat atentatele comise de organizația teroristă Daesh și discursurile unor imami radicali, care promovează sectarismul religios și încurajează violența împotriva altor confesiuni religioase.

În urma percheziţiei, au fost ridicate documente, materiale de propagandă și sisteme informatice ce făceau obiectul infracțiunilor. Cel în cauză urmează a fi condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.