Acasă Politic Claudiu Năsui, prognoze sumbre: cresc impozitele

Claudiu Năsui, prognoze sumbre: cresc impozitele

DISTRIBUIȚI
foto:revista22.ro

145118 – 06032018 – Deputatul USR Claudiu Năsui, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, atrage atenția că execuția bugetară pe luna ianuarie, care a apărut cu întârziere, este primul semn că statul român va mai crește impozitele și în 2018.“Cheltuielile totale ale statului român au explodat, crescând cu 26.4% față de luna ianuarie a anului trecut. Este imens. Tot bugetul este construit cu o creștere de cheltuieli de sub 14%. Doar luna ianuarie ne arată că suntem deja la peste dublu. Din acestea, cheltuielile curente au crescut cu 26.1%. O creștere foarte mare datorată faptului că s-a dat drumul masiv la cumpărături (bunuri și servicii +27%). Și unde sunt aceste cheltuieli concentrate? La primării bineînțeles, unde cheltuielile cu achizițiile au crescut cu 31%. Veniturile totale au crescut cu 16.8%, iar veniturile fiscale care nu includ fondurile europene au crescut cu doar 6%”, a explicat deputatul Claudiu Năsui.

Deși cifrele arată prost, încă nu se vede efectul revoluției fiscale pentru că cifrele din ianuarie includ și încasări din decembrie când România funcționa după fostul cod fiscal.

“Ce va face un stat ale cărui cheltuieli curente cresc cu 26.1%, dar ale cărui venituri fiscale cresc doar cu 6%? Părerea deputatului este că ar trebui să se reducă drastic din cheltuieli. Sau măcar din creșterea cheltuielilor. Dar în cazul nostru, foarte probabil statul va căuta să ia mai mulți bani de la cetățeni„, avertizează deputatul.

Potrivit acestuia, economia nu reacționează bine la creșterile de impozite care au avut loc anul trecut. Efectul creșterii accizelor cu 20% nu a generat o creștere a încasărilor din accize, ba dimpotrivă a dus la o scădere cu 15% față de ianuarie 2017, când accizele erau mai mici. Din cauza accizelor mărite, marii transportatori alimentează în afara României și contribuie la bugetele altor state.

”Din păcate pentru cetățeni, guvernul nu regretă mărirea accizelor. Până la urmă acestea au costituit unul dintre principalii factori care au determinat la creșterea prețurilor și a inflației, este o taxă ascunsă de toți românii. În ianuarie, aceasta a fost de 4.3%”, afirmă Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.