Acasă Cultura/Media Copiii scriu ”Basmul Unirii” la Biblioteca Metropolitană București

Copiii scriu ”Basmul Unirii” la Biblioteca Metropolitană București

DISTRIBUIȚI

 145500 – 27032018 –  În Anul Centenarului, Primăria Capitalei desfășoară, prin intermediul Bibliotecii Metropolitane București, Proiectul Basmul Unirii, menit să contribuie la dezvoltarea sentimentului de apartenență și unitate în rândul copiilor, facilitându-le acestora înțelegerea acestui moment istoric definitoriu pentru națiunea română.

Începând cu luna martie, în filialele Bibliotecii Metropolitane București (BMB), copiii creează împreună ”Basmul Unirii” în cadrul unor ateliere de scriere creativă ce se adresează celor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani. Filială după filială, folosindu-și imaginația, copiii descriu Marea Unire de la 1918 așa cum o percep ei, într-un mod intuitiv și plin de creativitate.

Proiectul Basmul Unirii se desfășoară în perioada martie – decembrie 2018 în toată rețeaua BMB și cuprinde două etape. În prima etapă, cea de creare colectivă, basmul călătorește de la o filială la alta, de la un grup de copii la altul, realizând prin colaborare unirea simbolică a copiilor bucureșteni. Cea de a doua etapă se va concretiza în editarea unei broșuri „Basmul Unirii”, broșură ce va fi distribuită în biblioteci, dar și participanților la proiect, în cadrul unei festivități de premiere ce va avea loc chiar în ziua de 1 Decembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.