Acasă Politic Deputatul Mihaela Huncă despre salariile din învățământ: nu sunt întârzieri, s-a schimbat...

Deputatul Mihaela Huncă despre salariile din învățământ: nu sunt întârzieri, s-a schimbat data plății

DISTRIBUIȚI

145231 – 13032018 – Deputatul Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, îi contrazice reprezentanții opoziției în problema lipsei fondurilor pentru salariile din învățământ și dă asigurări că va fi respectat calendarul stabilit pentru creșterilor de venituri din învățământ.„E ridicol ceea ce susține PNL. Salariile tocmai au crescut cu 20%. Nu există nicio problemă, de nicio natură, care să afecteze salariile din educație sau din alte domenii. Se respectă calendarul creșterilor de venituri în învățământ. Această minciună a tot fost rostogolită și anul trecut. Bugetul anului 2018 e public, a fost votat în Parlament, iar pentru educație a crescut cu 3 miliarde de lei față de 2017. Coaliția PSD-ALDE își respectă promisiunea față de personalul din învățământ prin majorarea treptată a salariilor și acordarea voucherelor de vacanță. Astfel, începând cu acest an, nu doar anumite categorii de salariați din sistemul bugetar primesc vouchere de vacanță, ci toți angajații de la stat, inclusiv cadrele didactice. Prin această măsură, cresc veniturile reale ale fiecărei persoane care lucrează în sistemul de învățământ”, a declarat Mihaela Huncă.

Potrivit deputatului, guvernanții au majorat cu 25% salariile din învățământ, au acordat stimulentele pentru dezvoltarea carierei și fonduri pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ: „Au fost restituite integral sumele reținute pentru plata contribuțiilor sociale la asigurările de sănătate de către fostul PDL, actual PNL. În 2016, parlamentarii social-democrați au votat legea pentru creșterea veniturilor profesorilor cu 15%, act normativ care a fost atacat la Curtea Constituțională de PNL și premierul din perioada respectivă, Dacian Cioloș” a spus Mihaela Huncă.

Începând cu 1 martie, au intrat în vigoare mai multe creșteri salariale pentru angajați, dar cea mai importantă a fost cea pentru medici și pentru profesori, așa cum a era stipulat în Legea salarizării unitare.

Pe de altă parte, deputata social-democrată spune că nu este vorba despre întârzieri în pata salariilor din învățământ, ci despre schimbarea datei de acordare, după ce acestea au trceut în sarcina Ministerului Educației Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.