Acasă Politic Din nou despre buletinul electronic

Din nou despre buletinul electronic

DISTRIBUIȚI

145566 – 29032018 – Parlamentarii majorității PSD&ALDE ar trebui să urgenteze procedura pentru ca proiectul de lege prin care se introduce cartea electronică de identitate în România să fie adoptat cât mai curând. Acesta este apelul lansat de secretarul Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, deputatul PNL Pavel Popescu.

”După eforturi titanice de a-i convinge pe cei de la PSD&ALDE să voteze ceva inițiat de colegii lor de la Guvern, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români, a primit aviz favorabil la Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Părea că vizionăm un film care va câștiga Zmeura de Aur, când în mai multe ședințe observam cum reprezentantul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale încerca să blocheze această lege, în ciuda susținerii Guvernului României. Dacă au reușit să treacă peste acest ”impas”, le solicit colegilor din Parlament să nu facă uitată această lege prin vreun alt sertar al Camerei Deputaților și să fie inclusă pe ordinea de zi cât mai repede pentru a fi dezbătută și votată. E nevoie de consens pentru ca românii să poată beneficia de cărțile electronice de identitate. Atât eu, cât şi parlamentarii PNL, vom susţine proiectele prin care ţara noastră se va digitaliza, iar cetăţenii vor reuşi să îşi rezolve problemele uşor, eficient şi transparent”, a declarat Popescu.

Prin PL-x nr. 575/2017 se urmărește reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice, dar și posibilitatea ca titularul cărții electronice de identitate să beneficieze de servicii precum e-guvernare, e – administrație, e – identitate, e – sănătate și altele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.