Acasă Politic Dumitru Oprea: În Educație „nu există soluţii miraculoase de aplicat peste noapte“

Dumitru Oprea: În Educație „nu există soluţii miraculoase de aplicat peste noapte“

DISTRIBUIȚI

 145528 – 28032018 – Reforma educaţiei în România a eşuat vreme de trei decenii în urma acţiunilor PSD, partid care „a folosit şcoala românească exclusiv în scopuri electorale ori de câte ori a ajuns la putere (adică foarte des!)“, este de părere Deputatul PNL Dumitru Oprea.

Acesta atrage atenția că elevii, părinţii şi profesorii au ajuns o ”masă de manevră electorală“ și că pentru a vorbi cu adevărat de o reformă a şcolii româneşti, „pe lângă bani este necesar să fie eliminat controlul politic al învăţământului”, în special în zona preuniversitară, unde ”inspectoratele şcolare judeţene au devenit adevărate feude conduse în folosul partidului, directorii de şcoli continuă să fie numiți, prin pseudo-concursuri, pe bază de carnet de partid, doar că acum au dublă subordonare, faţă de minister şi faţă de primar”. 

Deputatul mai spune că și examenele – capacitatea și bacalaureatul – au devenit ”prilej de adunat capital politic”.

Nu există soluţii miraculoase de aplicat peste noapte, dar există suficiente lucruri care se pot face pe termen scurt şi mediu pentru reinstaurarea normalităţii. Abia apoi vom putea vorbi despre un proiect de reformă“, mai afirmă liberalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.