Acasă Economie Florin Cîţu: Majorarea salariilor, o decizie cu costuri

Florin Cîţu: Majorarea salariilor, o decizie cu costuri

DISTRIBUIȚI

145059 – 01032018 – România va avea oameni plătiţi mai bine, dar care lucrează în aceleaşi instituţii dotate prost, a declarat senatorul Florin Cîţu, care comentează majorarea salariilor medicilor şi cadrelor didactice de la 1 martie.

Florin Cîţu atrage atenţia că majorarea salariilor „este o decizie care vine cu nişte costuri. Pentru a face aceste creşteri salariale promise atât de pompos în campania electorală, creşteri salariale care aduc salariul medicilor la nivelul la care ar fi trebuit să fie în 2022, a fost nevoie de sacrificii foarte mari la buget. În primul rând, au fost tăiate anul trecut investiţiile la jumătate din ceea ce fusese bugetat. Anul acesta deja sunt mai mici decât ceea ce fusese bugetat anul trecut. S-au tăiat banii de la bunuri şi servicii, în special şi acolo sunt incluse şi echipamentele, tot ce trebuie pentru spitale sau pentru dotarea şcolilor şi aşa mai departe. Deci o să avem oameni care sunt plătiţi poate mai bine, dar vor fi în aceleaşi spitale dotate mai prost (…). Nu s-au putut face aceste creşteri fără o serie de ticăloşii din partea Guvernului”.

„Această creştere salarială mai mult şi-o plătesc singuri de fapt, pentru că aproape 50% din ea va rămâne statului din creşterea salarială. Se va duce de la 6.000 la 13.000 brut, este adevărat, dar din 13 mii scădeţi aproape 48% şi veţi vedea care este salariul net. Este o creştere, dar nu este creşterea promisă (…). Creează un mediu economic distorsionat total, care nu poate să meargă înainte fără investiţii (…), creează probleme foarte mari în economie această creştere salarială, nu a fost foarte bine gândită, a fost făcută doar în scopuri electorale”, este de părere senatorul PNL, membru al Comisiei de Buget-Finanţe.

De la 1 martie, cresc salariile în sănătate şi educaţie. Salariul unui medic primar de exemplu va creşte de la aproximativ 6.000 de lei brut la 13.000 de lei, iar profesorii vor beneficia de majorări salariale de 20%. Sursa: RFI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.