Acasă Cultura/Media Guvernul, acuzat de indiferență 

Guvernul, acuzat de indiferență 

DISTRIBUIȚI

 145094 – 05032018 – Ministerul Culturii și Identității Naționale nu își respectă angajamentele luate cu privire la proiectul “Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”, deși s-a angajat formal să susțină Asociația Timişoara Capitală Europeană a Culturii (ATCEC) cu o sumă care să crească gradual de la an la an.  Deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu, atrage atenția că până în prezent Guvernul nu a alocat niciun leu pentru organizarea mai multor acțiuni, care au fost programate pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

”Promisiunile fără acoperire pe care le-au făcut cei de la PSD&ALDE se răsfrâng și asupra unui proiect de valoare pentru municipiul Timișoara, pentru România. Deși în toate cele trei programe de guvernare cei de la PSD&ALDE s-au angajat să susțină financiar acțiunea europeană Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021, până în prezent, Guvernul nu a alocat nici un leu. Asta ne arată că nu dau doi bani pe acest proiect”, atrage atenția deputatul.

Parlamentarul a transmis o interpelare ministrului Culturii și Identității Culturale George Ivașcu prin care îi solicită să transmită soluțiile concrete cu privire la alocarea sumelor necesare pentru buna desfășurare a acestui proiect. ”Am făcut un amendament la bugetul de stat pe 2018 pentru finanțarea proiectului “Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”, însă a fost respins de colegii parlamentari din coaliția majoritară, iar acum nu există nicio prevedere legată de banii cuveniți proiectului. Cert este că în dosarul final trimis de Timişoara la Bruxelles, Guvernul s-a angajat să susțină Capitala Culturală cu 12 milioane de euro. Dar până în prezent nu s-au alocat nici zero lei. Îi solicit ministrului Culturii și Identității Naționale să rezolve urgent această problemă, pentru ca acest proiect să nu se transforme într-un eșec. Asociația Timișoara Capitala Culturală Europeană a fost nevoită deja să renunțe la o serie de planuri, în primul an de implementare a proiectelor, din lipsa de bani. Iar acest lucru este inacceptabil. Domnule ministru George Ivașcu trebuie să demonstrăm că suntem o țară membră a Uniunii Europene care își respectă angajamentele luate. Drept urmare alocați banii necesari proiectului „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”. Orice întârziere poate periclita întreg proiectul, deoarece avem la dispoziție mai puțin de 3 ani pentru a respecta calendarul acțiunilor”, a mai precizat Popescu.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLa loc comanda
Articolul următorCu jalba-n proțap

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.