Acasă Politic Legea privind prevenirea şi combaterea terorismului, în curs de actualizare

Legea privind prevenirea şi combaterea terorismului, în curs de actualizare

DISTRIBUIȚI

145533 – 28032018  – Comisia pentru apărare, ordine   publică  şi  siguranţă  naţională a Camerei Deputaților a dezbătut pe fond proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Se are în vedere actualizarea conceptului de terorism, al responsabilizării statului român pentru acoperirea eventualelor prejudicii cauzate de măsurile întreprinse de autorităţile publice care au responsabilităţi în gestionarea crizei teroriste, al incriminării anumitor fapte/acţiuni care au legătură cu terorismul, precum şi al actualizării cadrului normativ privitor la organizarea şi executarea intervenţiei contrateroriste de natură tactică.

De la intrarea în vigoare a Legii 535/2004, evoluțiile paradigmei terorismului indică o serie de aspecte ale cadrului normativ în vigoare, depășite acum de ritmul alert al schimbărilor realității operative.

La dezbaterile Comisiei au participat și inițiatorii proiectului legislativ, dar și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii terorismului – SRI, SIE, MApN, MAI și DIICOT.

Cu unanimitate de voturi, membrii Comisiei au hotărât adoptarea proiectului de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.