Acasă Cultura/Media Orchestra Română de Tineret – turneu aniversar

Orchestra Română de Tineret – turneu aniversar

DISTRIBUIȚI

145055 – 01032018 – Orchestra Română de Tineret va susţine sub bagheta lui Cristian Mandeal un turneu prin care marchează 10 ani de la înfiinţare.Primul concert va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti în seara de 17 martie, de la ora 18.30, evenimentul marcând în acelaşi timp 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii Tinerimea Română şi 10 ani de la înfiinţarea Orchestrei Române de Tineret.

Concertul va avea în program Rapsodia a II-a de George Enescu, Fantezia ungară S123 şi Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2 de Liszt , solistă find pianist de origine bulgară Plamena Mangova., iar în partea a doua a serii Simfonia a II-a de Rachmaninov.

Pianista Plamena Mangova este o prezență artistică plină de temperament, care a confirmat premiile internaționale câștigate, prin impresionante prezențe solistice alături de multe mari orchestre ale lumii precum, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, BBC Philharmonic, RAI Torino Orchestra, Moscow Tchaikovsky Symphony Orchestra, Tokyo Philharmonic ș.a.

Acelaşi program va fi reluat pe 18 martie la Sala Teatrului din Ruse, în contextul Festivalului Internaţional March Music Days, festival aflat la ediția cu numărul 58, la care Orchestra Română de Tineret a devenit un invitat traditional.

Vor urma două concerte în Republica Moldova, pe 20 martie de la ora 18, la Sala cu Orgă din Chişinău şi pe 21 martie de la ora 18, la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Bălţi, ambele seri fiind organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chişinău.

Orchestra Română de Tineret va interpreta sub bagheta lui Cristian Mandeal Rapsodia a II-a de George Enescu şi Simfonia a II-a de Rachmaninov, care vor încadra, de această dată spectaculoasa lucrare a lui Saint-Saens – Introducere și Rondo Capriccioso, op. 28 pentru vioară și orchestră, solist violonistul Dan Iulian Druţac.

Directorul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română”, violoncelistul Marin Cazacu, declara cu această ocazie : În spiritul tradiției Societății Tinerimea Română, Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” are nobila misiune culturală generatoare de schimbări importante în mentalitatea tinerilor și al celor ce frecventează concertele și spectacolele noastre și urmăresc profesionalismul, entuziasmul și optimismul pe care acești tineri îl imprimă vieții muzicale românești. În anul Centenarului Marii Unirii când sărbătorim și cei 70 de ani ai Ansamblului folcloric Cununa Carpaților, 46 de ani ai Corului de cameră Preludiu, 33 de ani ai Ansamblului Archaeus, 12 ani ai Cvartetului Arcadia și 10 ani ai Orchestrei Române de Tineret,  Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” construiește prin acțiunele sale, cu dăruire și pasiune, o instituție modernă capabilă să  garanteze viitorul vieții artistice din România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.