Acasă Social Administratie Primarii se plâng de birocrație

Primarii se plâng de birocrație

DISTRIBUIȚI

 145077 – 02032018 – Primarii reședințelor de județ s-au plâns premierului de birocrație și de modul greoi în care pot aplica pentru atragerea fondurilor europene. Primarii, care s-au întâlnit astăzi cu Viorica Dăncilă, au venit și cu soluții – cele mai multe dintre legate de simplificarea procedurilor, blocajele cauzate de legislația achizițiilor publice, ghidul solicitantului, regimul de proprietate publică și de parteneriat, precum și optimizarea aplicației electronice My SMIS.

Soluția premierului a fost ca Autoritatea de Management a POR să desemneze câte o persoană pentru fiecare autoritate publică locală, care să urmărească proiectele primăriilor, de la depunere până la semnarea finanțării și să acorde consultanță.

Premierul Viorica Dancilă s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu primarii municipiilor reședință de județ, reprezentanții Autorității de Management a Programului Operațional Regional (POR) și directorii Agențiilor de Dezvoltare Regională pe tema atragerii fondurilor europene. Au mai participat vicepremierul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, și Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.