Acasă Politic PSD: ”Avem nevoie de stimulente fiscale suplimentare pentru a face competitiv domeniul...

PSD: ”Avem nevoie de stimulente fiscale suplimentare pentru a face competitiv domeniul de cercetare-dezvoltare și inovare din România”

DISTRIBUIȚI

 145510 – 27032018 – Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat marți, 27 martie, că pentru a crește volumul investițiilor private și pentru a forma forță de muncă calificată care să rămână în țară în domeniul cercetării-dezvoltării și inovării este nevoie de acordarea de stimulente fiscale suplimentare din partea statului.

”Cu toate că actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE a luat primele măsuri pentru impulsionarea acestui segment strategic prin scutirea de impozit pe profit a companiilor și pe venit pentru salariații cercetători și programatori, consider că avem nevoie și de alte tipuri de stimulente, astfel încât să încurajăm investițiile în regiunile mai puțin favorizate din punct de vedere economic, precum și cele din sectoarele de activitate care nu sunt promovate în prezent. Astfel, trebuie să avem în vedere facilități fiscale pentru investitorii individuali, credite fiscale în condiții avantajoase, precum și scutiri sau cote de impozitare favorabile pentru taxele locale”, a declarat Huncă.

La nivelul statelor din Uniunea Europeană se manifestă o competiție în ceea ce privește stimulentele de care pot beneficia companiile și persoanele care activează în domeniul cercetării și inovării.

Conform Comisiei Europene, ponderea cercetătorilor în totalul locurilor de muncă reprezintă un indicator al structurii economiei, precum și al gradului de dezvoltare al acesteia, fiind puternic corelat cu producerea de rezultate inovatoare la nivelul unui stat.

”În ultimul an, avem o creștere economică importantă confirmată de statisticile oficiale ale Uniunii Europene, însă pentru a beneficia de o dezvoltare durabilă și sănătoasă, trebuie alocate mai multe resurse publice sub formă de subvenții sau stimulente fiscale pentru a reduce costul finanțării externe necesar proiectelor în acest sector și pentru a atrage încrederea companiilor să investească în activitățile de cercetare și inovare din România. De aceea, consider că trebuie să ne concentrăm în perioada următoare pe promovarea proiectelor de cercetare locale, care apoi să genereze mai departe creșterea numărului de specialiști angajați în acest domeniu și implicit a exportului de înaltă tehnologie către alte state”, a subliniat deputatul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.