Acasă Anchete Substanțe periculoase descoperite într-o mașină condusă de un ucrainean

Substanțe periculoase descoperite într-o mașină condusă de un ucrainean

DISTRIBUIȚI

145272 – 14032018 – În noaptea de 12 spre 13 martie a.c., la ora 2.00, polițiști din cadrul I.P.J. Caraș-Severin au depistat, pe o stradă din Reșița, un autoturism condus de un cetățean ucrainean, cu domiciliu în Suceava. În urma controlului autovehiculului, în interior au fost găsite 676 de recipiente conținând erbicide și insecticide, substanțe periculoase, provenite din Ucraina.Conducătorul auto a declarat faptul că a substanțele cu o zi înainte, de la o persoană care i-a oferit 500 de euro pentru a le transporta în localitatea Oravița.

În cauză au fost întocmite acte procedurale și a fost dispusă începerea urmăririi penale față de conducătorul auto, pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, respectiv producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării.

Cercetările sunt continuate de polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

Cele 676 de recipiente identificate, precum și autoturismul folosit la transportarea acestora, au fost indisponibilizate. Valoarea prejudiciului estimat este la 270.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.