Acasă Politic USR: Dialogul între România și Republica Moldova trebuie reluat de la cultură,...

USR: Dialogul între România și Republica Moldova trebuie reluat de la cultură, educație, identitate și istorie

DISTRIBUIȚI

 145329 – 19032018 – Mi se pare foarte important să reîncepem dialogul între România și Republica Moldova de acolo de unde a fost întrerupt: adică de la cultură, de la educație, de la identitate, de la istorie”, a declarat vicepreședintele USR Vlad Alexandrescu, la finalul întâlnirii pe care conducerea USR a avut-o la București, duminică, 18 martie, cu un grup de primari din Republica Moldova, semnatari ai declarației simbolice de unire cu România.

În contextul anului Centenar, Uniunea Salvați România consideră că este nevoie de un dialog politic real între partide, instituții și societate: „E firesc ca politica să fie un dialog între lideri și diverse formațiuni, reprezentanți ai cetățenilor, care vor să schimbe idei pentru dezvoltarea comunităților. Acest grup de primari din Republica Moldova a bătut drumul până la București și decizia normală a fost să îi primim cu toată ospitalitatea și să stăm de vorbă. Politica reală, politica pe care USR vrea să o aducă în România, este politica dialogului„, a declarat președintele USR Dan Barna.

Primarii reprezintă vocea oamenilor și de aceea este foarte important să îi ascultăm pentru a afla nevoile comunităților și a dezvolta politici publice în această direcție”, a mai spus vicepreședintele Vlad Alexandrescu.

În cadrul întâlnirii, liderii USR au subliniat susținerea pentru opțiunea europeană de dezvoltare a României și a Republicii Moldova, o dorință împărtășită de cetățenii de pe ambele părți ale Prutului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.