Acasă Social Tinerii, gratis cu trenul prin Europa

Tinerii, gratis cu trenul prin Europa

DISTRIBUIȚI
foto:stirilekanald.ro

145206 – 12032018 – Între 20.000 și 30.000 de tineri din Uniunea Europeană vor primi un bilet de tren gratuit, în ziua în care împlinesc 18 ani, pentru a călători timp de o lună în 30 de țări europene.

Comisia Europeană face primii paşi spre implementarea programului şiintenţionează să aloce 12 milioane de euro, de care vor putea beneficia inclusiv tinerii români, potrivit Euronews.

„Educaţia nu este doar ceea ce învăţăm în sala de clasă, dar şi ceea ce descoperim despre culturile şitradiţiile celorlalte ţări”, a declarat Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport.

Comisia urmează să definitiveze şi modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, în valoare de până la 510 euro. Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri să îşi lărgească orizonturile şi să capete o idee mai clară despre tradiţiile, cultura şi obiceiurile altor state, potrivit Digi24.

Cu ajutorul biletului oferit de Uniunea Europeană, tinerii vor putea călători timp de o lună prin Europa, iar biletul este valabil inclusiv pentru modalităţi alternative de transport, precum ferryboat-ul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Malta sau Cipru.

Primii beneficiari ai programului vor putea călători cu biletul Interrail gratuit chiar din această vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.