Acasă Anchete Justitie Vicepreședintele CSM, despre avizul negativ privind revocarea lui Kovesi

Vicepreședintele CSM, despre avizul negativ privind revocarea lui Kovesi

DISTRIBUIȚI
foto:b1.tv

145295 – 15032018 – Motivarea în cazul avizului negativ dat de Secţia pentru procurori pe solicitarea ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, urmează să fie finalizată la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat joi vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru.

„Motivarea avizului este pe finalizarea acestei proceduri, probabil în cursul acestei săptămâni va fi transmisă decidenţilor în vederea luării unor măsuri. (…) CSM – Secţia pentru procurori se va exprima absolut în scris în motivarea avizului”, a declarat Codruţ Olaru, la Ministerul Justiţiei.

Pe 27 februarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Secţia pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiţiei cu privire la posibilitatea revocării doamnei procuror-şef, prin urmare avizul este unul negativ. În perioada imediat următoare hotărârea va fi motivată, va fi transmisă decidenţilor în vederea luării măsurilor legale”, preciza Codruţ Olaru, şeful Secţiei de procurori din CSM.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia preşedintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.