Acasă Externe Agenda Europeana Victor Boștinaru: „Războaiele comerciale pot deveni globale”

Victor Boștinaru: „Războaiele comerciale pot deveni globale”

DISTRIBUIȚI

 145268 – 14032018 – Protecționismul exagerat și naționalismul pot izola Statele Unite și pot declanșa un război comercial global, atrage atenția eurodeputatul Victor Boștinaru. Declarația eurodeputatului român vine în contextul unei dezbateri din această dimineață, din Parlamentul European de la Strasbourg, privind decizia Statelor Unite de a impune tarife vamale pe importurile de oțel și aluminiu.

Dezbaterea s-a desfășurat în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen și a Comisarului European pentru Comerț, Cecilia Malmström.

Conform eurodeputatului Victor Boștinaru: „Un potențial război comercial poate fi declanșat de noi taxe asupra oțelului și asupra aluminiului și poate avea un impact puternic asupra locurilor de muncă din America. Prin urmare, acest Parlament îl poate invita pe președintele Trump și pe întreaga administrația americană să ia în considerare eventualele daune înainte de a merge mai departe. Nu uitați că războaiele comerciale pot deveni globale!

În plus, este important ca UE să ia toate măsurile necesare, dar să fie calibrate în esență pentru a întări și proteja piața noastră internă, lucrătorii și industriile.

Cu toate acestea, voi termina subliniind ceea ce este evident: în timp ce relația transatlantică se confruntă cu un număr important de provocări și întreruperi pe termen scurt, fundamentele pe termen lung rămân puternice. Cooperarea dintre UE și SUA, în calitate de parteneri cu aceleași interese, rămâne crucială, mai ales în ceea ce privește comerțul și investițiile. Orice acțiune ulterioară, de ambele părți, ar trebui să rămână echilibrată și ar trebui să țină seama de importanța relațiilor noastre strategice și a rolului ambelor părți la nivel mondial.”

Și Comisarul European pentru Comerț, Cecilia Malmström, a subliniat că dacă Uniunea Europeană nu va fi exclusă de la aceste tarife impuse de SUA: „Uniunea Europeană va trebui să aibă un răspuns ferm și proporțional, răspuns în conformitate cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.