Acasă Economie Vom avea o Antrepriză de Construcţii care se va ocupa de finalizarea...

Vom avea o Antrepriză de Construcţii care se va ocupa de finalizarea lucrărilor abandonate de constructori

DISTRIBUIȚI

145404 – 21032018 –  După Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Compania Națională de Investiții Rutiere, vom avea și o Antrepriză de Construcții. Toate se ocupă de drumuri și autostrăzi. Consiliul de Administraţie al CNAIR a decis înfiinţarea unei Antreprize de Construcţii, compania însărcinată cu lucrări de drumuri şi autostrăzi. „Antrepriza de Construcţii funcţionează în baza personalului redistribuit din cadrul CNAIR. Antrepriza de Construcţii se ocupă de finalizarea lucrărilor abandonate de constructori. Antrepriza de Construcţii nu participă la licitaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

În toamna anului 2016, guvernul Cioloș a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a reorganizat Compania Naţională de Administrarea Drumurilor Naţionale din România (CNADNR) şi a înfiinţat Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. (CNIR), o companie distinctă pentru gestionarea infrastructurii rutiere.

În acelaşi timp CNADNR și-a schimbat denumirea în CNAIR – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi va avea ca obiect principal de activitate întreţinerea, repararea, administrarea şi exploatarea autostrăzilor, drumurilor, variantelor ocolitoare şi altor elemente de infrastructură rutieră.

Proiectele aflate în implementare, odată ce vor fi finalizate, vor fi transferate către compania de investiţii nou înfiinţată. CNIR se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităţilor de deplasare a cetăţenilor şi de circulaţie a mărfurilor în condiţii de siguranţă, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană şi asigurarea confortului în trafic.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.